Tiskové zprávy
-
01 říjen 2021
Farmářské tržiště Scuk.cz nově přiváží kvalitní farmářské produkty přímo do školních jídelen Skutečně zdravých škol
Brno 1. 9. 2021 - Největší český online farmářský trh Scuk.cz a program Skutečně zdravá škola od září umožní zapojit téměř 500 školních jídelen do společného projektu kvalitního stravování žáků. Scuk.cz nabízí na jednom místě produkty tří set lokálních farmářů, které pravidelně dodává svým zákazníkům po celé republice.
-
01 září 2021
Program Skutečně zdravá škola má skutečný pozitivní dopad na stravování a vzdělávání dětí
Brno 1. 9. 2021 - Do programu Skutečně zdravá škola je zapojeno na začátku školního roku 2021/2022 již 468 škol. Díky realizaci programu se kvalitněji a zdravěji stravuje a učí o principech udržitelnosti v oblasti stravování 71 719 dětí, žáků a studentů z celé České republiky. Nejvíce skutečně zdravých škol je v Jihomoravském kraji (80), Moravskoslezském kraji (65), v Praze (46), ve Středočeském kraji...
-
09 březen 2021
Školní stravování se může podílet na rozvoji udržitelných a odpovědných forem produkce a spotřeby potravin
(Brno, 9.3.2021) Každý rok školní jídelny vynaloží téměř 8 miliard korun za zemědělské suroviny a potraviny. Pokud jídelny začnou nakupovat potraviny zblízka od místních zemědělců a výrobců, jejich kupní síla pomůže vytvořit pracovní místa a další výhody pro místní ekonomiky, zejména ve venkovských zemědělských oblastech.
-
01 září 2020
Program Skutečně zdravá škola vstupuje do šestého školního roku s 394 zapojenými školami
Brno 1.9.2020 - Program Skutečně zdravá škola realizuje na začátku školního roku 2020/2021 již 394 škol s více než 64 000 dětmi, žáky a studenty z celé České republiky. Nejvíce skutečně zdravých škol je v Jihomoravském kraji (72), Moravskoslezském kraji (50), Středočeském kraji (40), Praze (35) a v Pardubickém kraji (35).
-
24 únor 2020
Veřejné stravování může přispívat k naplňování cílů Zelené dohody pro Evropu
Brno 24.2.2020 - Veřejné hromadné stravování má potenciál významně přispět k dosažení cílů Zelené dohody pro Evropu, zejména ke strategii Od zemědělce ke spotřebiteli, jakož i k Cílům trvalé udržitelnosti OSN. Školní stravování v České republice má potenciál podílet se na rozvoji udržitelných forem produkce a spotřeby potravin.