Společnost Česká jídelna již plní stříbrná kritéria programu Skutečně zdravá škola
Velmi přísná stříbrná kritéria programu Skutečně zdravá jídelna od března 2019 plní také Společnost Česká jídelna – zařízení školního stravování, s.r.o, která zajišťuje školní stravování pro dvacet škol v Praze a okolí.
Výrobní provozy České jídelny prošly březnu 2019 auditem společnosti Bureau Veritas, který potvrdil, že plní stříbrná kritéria programu Skutečně zdravá jídelna. 11 zaměstnanců, z toho 5 kuchařů připravuje denně na 1400 jídel (obědy, svačiny, nápoje) pro 35 škol a školek v Praze a Středočeském kraji.
Podmínkou pro splnění stříbrných kritérií je mimo jiné zajistit, že minimálně 50 % nakoupených čerstvých a nezpracovaných surovin pochází od pěstitelů a chovatelů s provozovnou ve vlastním nebo sousedním kraji, minimálně 5 % surovin pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kuchyně také přednostně používá sladkovodní ryby z chovů v ČR a mořské ryby a plody z udržitelných zdrojů, pokud jsou dostupné. Při úklidu v prostorách kuchyně/jídelny a mytí nádobí jsou používány jen ekologicky šetrné čisticí a mycí prostředky.
Do programu Skutečně zdravá jídelna se mohou přihlásit nejen školní, ale také podnikové a veřejné jídelny. Jídelny zapojené do programu plní předem stanovená kritéria pod kontrolou nezávislé mezinárodní certifikační společnosti Bureau Veritas.