01 březen 2016

Hvězdy vaří - měsíc březen věnujeme všem kuchařkám

Měsíc březen věnujeme ve Skutečně zdravé škole hlavním hvězdám školního stravování - kuchařkám.

Kuchařky na našich školách jsou hvězdy, které dělají svou práci jak nejlépe umějí a chtějí se učit nové  zdravé recepty a postupy, aby mohly vařit našim dětem lépe a zdravěji. To všechno za minimální plat, se kterým se jen těžko samy živí a často bohužel i bez toho, aby jim poděkovali ti, pro které to dělají - děti u oběda.

A my si ve Skutečně zdravé škole myslíme, že jsou prostě hvězdy a že jim za jejich snažení a dřinu patří náš velký dík, a proto jim věnujeme celý březen.

My ve školách pracujeme na tom, aby se jim poděkování dostalo každý den od dětí a vám přinášíme pohled do zákulisí školních jídelen, abyste i vy věděli, co všechno dělá kuchařka, která si za svojí těžkou práci odnese měsíčně v průmeru 11 000 Kč “hrubého”.

V březnu proto:

  • školáci se dozvědí v rámci výuky o tom, co všechno obnáší práce kuchařek a proč by jim měli vždy za jídlo poděkovat, vážit si jich a neplýtvat jimi připraveným jídlem.
  • přineseme rozhovor s vedoucí školní jídelny o tom, jak se mění školní stravování, chutě dětí a jak je těžké dostát chutím dětí, zdravé výživě a spotřebnímu koši naráz.
  • kuchař popíše, jak vypadá běžný školní den ve školní jídelně i proč ho práce baví (většinou odměně a vděku navzdory).
  • přineseme výsledky ankety mezi kuchařkami o  tom, kde ony vidí největší chyby a problémy českého školního stravování.


A budeme jim průběžně děkovat za jejich práci. Pokud jim chcete poděkovat i vy, můžete třeba v komentářích pod článekm, my díky rádi předáme!

Zpět na aktuality

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací